środa, 2 września 2015

Kaszotto po chłopsku

dla tych, którzy mają lenia i jednocześnie są głodni...
 szybki i prosty obiad, do którego składniki można dobierać według swojego upodobania,
a i tak wyjdzie pysznie :)



Składniki:
-2 woreczki dowolnego rodzaju kaszy (2x100g)
(u mnie kasza gryczana i ryż brązowy)
-200g kiełbasy
-1 cebula
-1 czerwona papryka
-1 żółta papryka
-3 łyżki przecieru pomidorowego
-majeranek, oregano, bazylia
-sól i pieprz

Wykonanie:
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na złoto. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w półtalarki kiełbasę, i chwilę podsmażamy. Dodajemy przecier, zioła, i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dusimy pod przykryciem 10-15 minut, aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy kaszę, wszystko mieszamy dokładnie i doprawiamy solą i pieprzem. 
Smacznego!

1 komentarz: