Seler naciowy solo brzmi mało atrakcyjnie... ale już w towarzystwie słodkiej żurawiny
i aromatycznego kurczaka to jest poezja :)
Składniki:
-1 pęczek selera naciowego
-150g żurawiny suszonej
-podwójny filet z kurczaka
-1 puszka kukurydzy
-1 opakowanie makaronu ryżowego (250g)
-majonez (lub jogurt grecki)
-gyros, sól, pieprz
-olej do smażenia
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka po dokładnym opłukaniu kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem. Smażymy na patelni, następnie odcedzamy z nadmiaru tłuszczu i dodajemy do makaronu. Seler naciowy po opłukaniu kroimy w paski o szerokości ok. 0,5 cm. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z majonezem lub jogurtem. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz