pulchniutkie i mięciutkie :)
sma ko wi te !!
Składniki:
-2 jajka
-2 szklanki mąki
-1 łyżka cukru
-1 łyżeczka cynamonu
-szczypta soli
-1/2 łyżeczki sody
-1 szklanka mleka
-2 jabłka
Wykonanie:
Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plastry. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji przypominającej śmietanę. Dodajemy jabłka i mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe można posypać cukrem pudrem lub podać z ulubioną konfiturą.
Smacznego!
Niby zwykłe racuchy, a jak smakują. Uwielbiam. Te wyglądają pięknie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję!
Usuńajjj, zjadłabym teraz takich :P
OdpowiedzUsuńU mnie były dzisiaj i są co tydzień ,pyszne.
OdpowiedzUsuńTakie są najlepsze :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuń