środa, 23 lipca 2014

Racuchy z jabłkami

pulchniutkie i mięciutkie :)
sma ko wi te !!



Składniki:
-2 jajka
-2 szklanki mąki
-1 łyżka cukru
-1 łyżeczka cynamonu
-szczypta soli
-1/2 łyżeczki sody
-1 szklanka mleka
-2 jabłka

Wykonanie:
Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plastry. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji przypominającej śmietanę. Dodajemy jabłka i mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe można posypać cukrem pudrem lub podać z ulubioną konfiturą.
Smacznego!




5 komentarzy:

  1. Niby zwykłe racuchy, a jak smakują. Uwielbiam. Te wyglądają pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ajjj, zjadłabym teraz takich :P

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie były dzisiaj i są co tydzień ,pyszne.

    OdpowiedzUsuń