Każda zupa krem z takimi grzankami będzie smakować świetnie.
Ja podałam grzanki do zupy cebulowej. To mój kuchenny debiut! :)
Składniki:
-kilka kromek pieczywa tostowego
-łyżka masła
-2 wyciśnięte ząbki czosnku
-zioła prowansalskie lub inne
-pieprz i sól
Wykonanie:
Chleb kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy czosnek i przyprawy, mieszamy dokładnie i chwilkę podsmażamy. Dodajemy pokrojony chleb i smażymy do lekkiego zrumienienia. Grzanki gotowe, smacznego!
*ja użyłam zamiast tostowego zwykły, czerstwy chleb. Jeśli grzanki są niezbyt chrupiące, zostawić w naczyniu bez przykrywania na kilka godzin, aby się zasuszyły.
Lubię takie grzaneczki, latem dodaje takie do chłodnika :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńja też! są pyszne i nie zajmują dużo czasu :)
Usuń