z takim masełkiem każda kanapka czy zapiekanka będzie smakować lepiej ;)
Składniki:
-150 g miękkiego masła (w temp. pokojowej)
-2 lub 3 ząbki czosnku
-zioła prowansalskie, bazylia, oregano, koperek
(dowolna ilość ziół; im więcej, tym smak i aromat będzie bardziej wyrazisty)
-sól i pieprz
Wykonanie:
Do miękkiego masła dodajemy wyciśnięty czosnek, zioła, pieprz i sól. Najlepsze będą świeże zioła, ale mogą być też suszone. Świeże - drobno siekamy. Dokładnie mieszamy całość. Nakładamy do jakiejś foremki (np. po babeczce) i wkładamy do lodówki aby masło stężało. Aromatyczny dodatek do pieczywa gotowy!
Smacznego!
mniam! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie masełko :-) z czosnkiem obowiązkowo i ziołami, pycha. A jak mam do tego świezy chlebek to już poezja smaku :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńracja! ze świeżym chlebkiem to już niebo w gębie :) pozdrowionka!!
Usuń