środa, 5 listopada 2014

Rożki francuskie z jabłkiem

kiedy chcemy zrobić coś pysznego w kilka minut - przyda się ten przepis :)


Składniki: (na 30 rożków)
-2 opak. ciasta francuskiego
-4-5 jabłek
-łyżka masła
-cynamon, cukier waniliowy
-łyżka miodu
-cukier puder do posypania

Wykonanie:
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle, dodajemy cynamon i cukier. Chwilkę podsmażamy, dodajemy miód i mieszamy. Odkładamy do przestudzenia. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto dzielimy na małe kwadraty (np. 3x5) i na każdy z nich nakładamy jabłka. Zlepiamy tak, aby powstał rożek. Brzegi można docisnąć widelcem - powstanie ładny wzorek :). Rożki przed pieczeniem można delikatnie ponacinać z wierzchu. Pieczemy ok. 15-20 minut. 
Smacznego!





3 komentarze:

  1. Super, uwielbiam takie słodkości :-) pysznie się prezentują :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. prosty i szybki przepis na małe łakocie :)
    takie coś to ja kocham !

    www.filizanka-smakow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń