wtorek, 12 sierpnia 2014

Sałatka z kiełkami i pomidorkami


Składniki:
-główka sałaty lodowej
-garść pomidorków koktajlowych
-dowolne kiełki (u mnie piękne różowe kiełki rzodkiewki)
-pestki dyni
-oliwa z oliwek
-pieprz, sól

Wykonanie:
Sałatę i pomidorki płuczemy, następnie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki a pomidorki kroimy na pół. Dodajemy kiełki i oliwę, pieprz i sól i dokładnie mieszamy. Wierzch dekorujemy pestkami dyni. Lekka sałatka gotowa :).
Smacznego!











przepis bierze udział w akcji:

Sałatka zamiast kanapki!

1 komentarz:

  1. Świetna! Kolorowa, zdrowa i lekka. Bez zbędnych tłustych sosów :) Ostatnio coraz częściej jadam takie sałatki. Piękno tkwi w prostocie :)

    OdpowiedzUsuń