środa, 21 stycznia 2015

Jabłka pieczone z konfiturą

pyszny pomysł na ciepły, niskokaloryczny deser :)



Składniki: (dla 2 osób)
-4 jabłka
-dowolna konfitura
-kilka orzechów włoskich
-kilka rodzynków



Wykonanie:
Jabłka myjemy i ścinamy ich górne części. Nożem wydrążamy gniazda nasienne. Układamy jabłka w naczyniu żaroodpornym. Do każdego jabłka nakładamy łyżeczką konfiturę, dodajemy rodzynki i grubo posiekane orzechy. Pieczemy w 175 stopni 20 minut. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie. Podajemy je na ciepło.
Smacznego!







6 komentarzy:

  1. Wyglądają cudnie z tym nadzieniem :) Ja czasami robię pieczone jabłka z dodatkiem orzechów włoskich i miodu, ale konfitury nigdy nie dodawałam, a myślę, że to świetny pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię pieczone jabłka :-) kojarzą mi się z taką piękną, ciepłą jesienią :-) pysznie wyglądają :-) mam z nimi wspaniałe wspomnienia :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie gorące jabłuszka, a dodatki którymi zostały nafaszerowane- super!

    OdpowiedzUsuń