pyszny pomysł na ciepły, niskokaloryczny deser :)
Składniki: (dla 2 osób)
-4 jabłka
-dowolna konfitura
-kilka orzechów włoskich
-kilka rodzynków
Wykonanie:
Jabłka myjemy i ścinamy ich górne części. Nożem wydrążamy gniazda nasienne. Układamy jabłka w naczyniu żaroodpornym. Do każdego jabłka nakładamy łyżeczką konfiturę, dodajemy rodzynki i grubo posiekane orzechy. Pieczemy w 175 stopni 20 minut. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie. Podajemy je na ciepło.
Smacznego!
Wyglądają cudnie z tym nadzieniem :) Ja czasami robię pieczone jabłka z dodatkiem orzechów włoskich i miodu, ale konfitury nigdy nie dodawałam, a myślę, że to świetny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńz miodem też są pyszne :)
UsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pieczone jabłka :-) kojarzą mi się z taką piękną, ciepłą jesienią :-) pysznie wyglądają :-) mam z nimi wspaniałe wspomnienia :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie gorące jabłuszka, a dodatki którymi zostały nafaszerowane- super!
OdpowiedzUsuńMega apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń