wtorek, 6 stycznia 2015

Parówki śniadaniowe na bogato

śniadanie wykonał Mąż :)


Składniki:
-parówki drobiowe lub wieprzowe
-10 g sera żółtego Gouda
-ketchup, musztarda, sos czosnkowy
-półbagietki lub inne pieczywo

Wykonanie:
Jeśli parówki posiadają osłonki, obieramy je. Następnie nacinamy nożem wzdłuż i nadziewamy plasterkami sera. Wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut aby się zapiekły, a ser lekko roztopił. Gotowe ciepłe paróweczki podajemy z dowolnym pieczywem lub w półbagietkach.
Smacznego!




7 komentarzy:

  1. Parówki <3 na bogato <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Się powodzi! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie parówki robi mój tato, ale jeszcze czasami dodaje boczek i pieczarki, pyszne są :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pieczarki to świetny pomysł :) mniam :)

      Usuń
  4. oo...bardzo lubię tak zrobione parówki!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłabym tą w bagietce, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń