-200 g makaronu razowego spaghetti (lub zwykłego)
-150 g kurek
-200 g gęstej śmietany
-2 ząbki czosnku
-łyżka masła
-garść posiekanej natki pietruszki
-pieprz i sól
Wykonanie:
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Opłukane kurki kroimy na mniejsze kawałki (można je zostawić w całości). Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurki, dodajemy wyciśnięty czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Gdy kurki się lekko podduszą dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Można dodać posiekaną pietruszkę lub zostawić ją do posypania gotowego dania.
Smacznego!przepis bierze udział akcji:
Pyszne danie, ale ja poproszę bez grzybów :-)
OdpowiedzUsuńda się zrobić! mogę powyjadać wszystkie kurki ;) ;)
Usuńpycha! co prawda wydłubię kurki, bo nie przepadam ale uh,.. makaron <3 pycha!
OdpowiedzUsuńhahaha :) :)
UsuńMrrraaaaauuuuuu! Kocham to połączenie!!! Pycha!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurki, omnomnomnomnom! :)
OdpowiedzUsuńkurki + makaron świetne połąecznie! pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPysznie to wszystko razem wygląda i bardzo kremowo :)
OdpowiedzUsuń