czwartek, 22 stycznia 2015

Spaghetti z kurkami w sosie śmietanowym


Składniki: (dla 2 osób)
-200 g makaronu razowego spaghetti (lub zwykłego)
-150 g kurek
-200 g gęstej śmietany
-2 ząbki czosnku
-łyżka masła
-garść posiekanej natki pietruszki
-pieprz i sól

Wykonanie:
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Opłukane kurki kroimy na mniejsze kawałki (można je zostawić w całości). Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurki, dodajemy wyciśnięty czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Gdy kurki się lekko podduszą dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Można dodać posiekaną pietruszkę lub zostawić ją do posypania gotowego dania.
Smacznego!







przepis bierze udział akcji:

Zima  we Włoszech

8 komentarzy:

  1. Pyszne danie, ale ja poproszę bez grzybów :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. da się zrobić! mogę powyjadać wszystkie kurki ;) ;)

      Usuń
  2. pycha! co prawda wydłubię kurki, bo nie przepadam ale uh,.. makaron <3 pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mrrraaaaauuuuuu! Kocham to połączenie!!! Pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kurki, omnomnomnomnom! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kurki + makaron świetne połąecznie! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie to wszystko razem wygląda i bardzo kremowo :)

    OdpowiedzUsuń