wtorek, 24 lutego 2015

Sałatka paprykowa



Składniki:
-2 duże słoiki papryki marynowanej
-1 mała cebula
-1 puszka kukurydzy
-6 jajek
-150 g sera żółtego
-majonez
-sól, pieprz czarny i ziołowy

Wykonanie:
 Jajka gotujemy na twardo. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy aż zmięknie. Paprykę odsączamy z zalewy, odcinamy skórkę, kroimy w kostkę i odsączamy na sitku (można odcisnąć). Ugotowane jajka obieramy i kroimy w pół-talarki. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a ser żółty ścieramy na tarce o cienkich oczkach. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Smacznego!





6 komentarzy:

  1. Lubię tego typu sałatki, ale zazwyczaj używałam papryki świeżej. Na pewno ta konserwowa dodaje jeszcze fajnego smaczku ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, konserwowa ma wyrazisty smak :)

      Usuń
  2. Robiłam kiedyś podobną, ale z samej papryki i jajek :-) Twoja sałatka mnie zachwyciła :-) pyszna propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nie jadłam sałatki paprykowej, czas ją wypróbować, bo słoiczki z papryką czekają :)

    OdpowiedzUsuń
  4. sałatka prezentuje się bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń